Tu delft

Ruim 70 studenten van de TU Delft hebben gebouwd aan een 100% elektrische race-auto.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 december is deze auto te bewonderen op de beurs Energy Island Goeree-Overflakkee! Het Dirkslandse bedrijf tbp electronics bv is één van de sponsors van het Formula Student Team Delft

Formula Student Team Delft is een team van studenten aan de TU Delft met verschillende studies die jaarlijks een hoog competatieve elektrische raceauto ontwerpen, bouwen en racen. Dit ondernemende team overstijgt hun eigen kunnen in één jaar door alles uit zichzelf te halen om een gezamenlijk doel te bereiken; de Formula Student competitie winnen. Deze competitie is de grootste ontwerp competitie voor studenten ter wereld. In de afgelopen 7 jaar is het team 5 keer wereldkampioen geworden.

Dit zelf gevormde team, dat verschillende culturele en academische achtergronden heeft, bestaat uit ongeveer 80 studenten die vrijwillig een jaar lang hun technische droom willen realiseren. In het team zijn de studenten zowel probleemeigenaar van de technische aspecten van de auto, als van de projectmanagement kant. Dit noodzaakt de studenten om hun academische vaardigheden in praktijk te brengen, nieuwe vaardigheden op te doen en te leren samenwerken in een high-tech project.