Profiel ING

ING is een wereldwijd actieve financiële instelling met een sterke Europese basis die bancaire diensten aanbiedt via haar werkmaatschappij ING Bank. De doelstelling van ING Bank is om mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. De meer dan 51.000 werknemers van ING Bank bieden diensten op het gebied van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in meer dan 40 landen. De aandelen ING Groep staan genoteerd aan de beurs van Amsterdam, de beurs van Brussel en aan de New York Stock Exchange.

 

Duurzaamheid maakt integraal onderdeel uit van de bedrijfsstrategie van ING. Onze klanten kunnen kiezen uit producten die maatschappelijk verantwoord ondernemen bevorderen, zoals duurzame energieprojecten. Via onze Groenbank bieden we, gestimuleerd door de overheid, met een gunstig tarief speciale groenfinancieringen aan voor investeringen met een positief effect op natuur en milieu. Samen met onze partners werken we aan het verduurzamen van vastgoed en het verbeteren van energielabels. Ook voor Duurzaam Beleggen kunnen klanten bij ons terecht.

 

Ons Economisch Bureau onderzoekt regelmatig de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Deze rapporten zijn voor iedereen beschikbaar, zoals het onlangs uitgebrachte rapport over duurzaamheid in het MKB en circulair bouwen. Niet voor niets behoort ING volgens de Dow Jones Sustainability Index (Europe en World tot de meest toonaangevende bedrijven in de bancaire sector. Dit blijkt ook uit de opname van de aandelen in de FTSE4Good-Index.