onwijs

Onwijs is al meer dan twintig jaar bezig met moderne techniek toegankelijk te maken voor de maatschappelijke sector, om mensen te informeren, te stimuleren en te helpen met leren.
We zijn ooit begonnen met computerprogramma’s voor het onderwijs, en we werken al sinds 2008 met multitouchtafels, toen de techniek net splinternieuw op de markt was. In de afgelopen paar jaar zijn we ons vooral op de ouderenzorg gaan richten, en onze BelevenisTafels maken nu door het hele land ouderen blij.
Hiernaast blijven wij ook nog actief voor bibliotheken en musea. Onze touchtafels, software en mini-serious games zijn ook in deze sectoren in binnen- en buitenland te vinden. Op dit moment is Onwijs bezig met een pilot met de Holo-Lens voor musea.
De filosofie van Onwijs is altijd geweest dat de techniek in dienst moet staan van de gebruiker. De gebruiker moet gelijk aan de slag kunnen gaan met wat hij of zij ziet, zonder eerst te moeten leren hoe. We maken uitgebreid gebruik van praktijkkennis uit de desbetreffende sector, zodat onze programma’s precies zijn toegespeeld op de vereisten van de eindgebruiker. Een andere belangrijke pilaar van onze aanpak is dat gebruikers samen aan de slag moeten kunnen gaan, en dat meerdere mensen tegelijkertijd de touchtafel kunnen gebruiken. Hiermee wordt de technologie gebruikt om de sociale interactie te onderbouwen en te stimuleren, in plaats van deze in de weg te staan.
Onwijs heeft door de jaren heen veel positieve reacties ontvangen op deze innovatieve gebruikersgerichte aanpak, en in  2013 is dit zelfs beloond door Microsoft met de prestigieuze Microsoft Innovation Award. Sinds 1999 is Onwijs gevestigd op het mooie Goeree-Overflakkee, in Oude-Tonge.
Ook al werken we door heel Nederland en ver daarbuiten, met veel plezier werken we ook voor mensen op het eiland. Zo zijn onze mini-games en touchtafels te vinden in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, t Getij, Nieuw Rijsenburgh en bij DeltaWind.