Estate Invest

Estate Invest gelooft dat duurzaamheid en energiezuinigheid meer inhoud dan een aantal zonnepanelen op daken van woningen leggen. Duurzaamheid en energiezuinigheid begint bij deze vooruitstrevende projectontwikkelaar al bij de eerste schetsontwerpen van een nieuwbouwontwikkeling. Zo wordt er bij de stedenbouwkundige planopzet zoveel mogelijk gekozen voor een gunstige oriëntatie ten opzichte van de zon en wordt er rekening gehouden met een toekomstbestendige waterhuishouding door de realisatie van grote waterpartijen. Daarnaast vervullen de architectuurstijl en het materiaalgebruik een sleutelrol, door te kiezen voor een tijdloze architectuurstijl en gebruik te maken van hoogwaardige materialen hebben de woningen van Estate Invest een extra lange levensduur, hetgeen de duurzaamheid aanzienlijk verbeterd.

 

Hoogwaardige materialen

Er worden altijd duurzame keramische dakpannen toegepast en fsc-hardhout voor de kozijnen. Daarnaast voldoen de woningen altijd aan de meest recente energienormen.

Esthetiek

Het plaatsen van zonnepanelen op daken van woningen komt de esthetiek van de woningen niet ten goede, waardoor afbreuk wordt gedaan aan het prachtige ontwerp van de woningen. Estate Invest past, daar waar mogelijk, energieleverende bergingen toe. Deze bergingen zijn voorzien van een uit zonnepanelen bestaande dakconstructie, hierdoor beschikken de woningen over duurzame zonne-energie zonder het prachtige ontwerp aan te tasten.

Het eerste gasloze appartementengebouw

Het luxueuze project ‘De Parel van de Delta’ is het eerste gasloze appartementengebouw van Goeree-Overflakkee. De verwarming en de warmwatervoorziening wordt geheel verzorgd door een warmtepompinstallatie, die door zonnepanelen wordt voorzien van elektriciteit.

De Nieuwe Gooye houdt waterpeil in stand

In het succesvolle nieuwbouwproject ‘De Nieuwe Gooye’ te Dirksland zijn er diverse duurzame en vernieuwende elementen toegepast. Zo is er 45.000 m2 aan waterberging aangelegd. Niet alleen esthetisch en ruimtelijk zeer fraai, maar deze waterpartijen vormen ook een waterbalkon voor geheel Dirksland in geval van zware regenval. Zo houdt het nieuwbouwproject ‘De Nieuwe Gooye’ het waterpeil in stand.

Innovatieve huurwoningen

Estate Invest is op dit moment actief met een andere innovatieve ontwikkeling. In Dirksland worden acht duurzame huurwoningen gerealiseerd. Door diverse (bouw)technische aspecten worden deze woningen bijzonder energiezuinig. Op de Energie-Island beurs zal Estate Invest deze bijzondere en grensverleggende woningen presenteren.