Duurzame Mobiliteit

Nederlandse personenwagens hebben vorig jaar 118,5 miljard kilometer afgelegd, het grootste aantal kilometers ooit. Ten opzichte van 2015 gaat het om een stijging van 2,2 procent. Veelal zijn dit auto’s die brandstof gebruiken. Maar het nieuwe regeerakkoord spreekt boekdelen: vanaf 2030 dient iedere nieuw verkochte auto schoon te zijn.

Wat is schoon rijden eigenlijk? En hoe komen we op Goeree-Overflakkee tot een eiland waar alleen nog schoon gereden wordt? In de deelsessie “duurzame mobiliteit” wordt u door een aantal experts meegenomen in de wereld van toekomstbestendig vervoer.

Simon van de Beek

06 46 88 29 15

Team duurzaamheid

2017-10-31

Delftteam
jaco

Introductie spreker 1 – Jaco Reijerkerk

Hoe werkt de aandrijftechnologie die zit in onze auto’s, openbaar vervoer en goederentransport? Wat is de geschiedenis van vervoer en waar gaat het in de toekomst heen? Aan de orde komen verbrandingsmotoren, (groen)gas, elektrisch (waterstof) rijden.

Introductie spreker 2 – Jouke Baarda

Snappcar, MyWheels, Buurauto… de deelauto is in opkomst. Onder het adagium ‘’delen is het nieuwe hebben’’ kiezen steeds meer mensen ervoor om hun tweede auto weg te doen en er een te delen met anderen. BMW is één van de automerken die inhaakt op deze nieuwe wijze van vervoeren. Spreker Jouke Baarda is specialist elektrisch deelautovervoer bij BMW en zal uitleg geven over deze nieuwe trend.

Jouke Baarda

Introductie spreker 3 – Formula Student Team TU Delft

Formula Student is een van de meest prestigeuze academische motorsport-competities ter wereld. Het doel is om een team studenten een (elektrische) raceauto te laten maken, construeren, testen en vermarkten. Dit daagt de studenten uit om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen.

In deze sessie spreken de studenten over hoe ze dit innovatieve project van de grond gekregen hebben. Ook laten ze hun gedachten gaan over het vervoer van de toekomst.