Duurzaam bouwen en wonen

Het zo duurzaam mogelijk maken van nieuwe en bestaande bouw is één van de grootste uitdagingen binnen de energietransitie. In de deelsessie “duurzaam bouwen en wonen” wordt u door drie koplopers mee genomen in de kansen en uitdagingen voor bewoners, bouwers, ontwikkelaars, corporaties en overheden binnen de bouw en transformatieopgave.

 

Joep Weerts Stedin

Joep Weerts Stedin

Joep Weerts, directeur Klant en Markt van Stedin, vertelt u tijdens deze deelsessie over de uitdagingen voor onze infrastructuur in de overgang naar een CO2 neutraal Nederland. Hoe blijft de energievoorziening betrouwbaar en betaalbaar nu de productie steeds decentraler plaatsvindt? Hoe ziet het energienetwerk van de toekomst er eigenlijk uit?

 

Gert-Jan van der Valk Fides Wonen

Gert-Jan van der Valk Fides Wonen

Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder van FidesWonen, zal ingaan op de innovatieve keuze van Nul op de Meter. Hoe gaan duurzaam en comfortabel samen, voor, tijdens en na de transformatie naar Nul op de Meter? Welke rol speelt de woningcorporatie hierbij?”

 

 

Krijn Ratsma Energie

Krijn Ratsma Energie

Vervolgens vertelt architect en verduurzamer Krijn Ratsma alles over hoe de woonwijk van de toekomst eruit kan gaan zien. Welke innovaties die bijdragen aan een betere leefomgeving, hoger comfort en een lagere energierekening zijn nu al haalbaar?